Νέα

Να Αποδοθεί ο Χώρος των Στρατοπέδων Χαιδαρίου στην Τοπική ΑυτοδιοίκησηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Α.Σ.Δ.Α. ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Μείζον θέμα για ολόκληρη τη Δυτική Αθήνα αποτελεί η αξιοποίηση της έκτασης των 3.000 στρεμμάτων των Στρατοπέδων Χαϊδαρίου, ενός από τους τελευταίους πνεύμονες ζωής που έχουν απομείνει στην πλέον υποβαθμισμένη περιοχή του Λεκανοπεδίου. Προεκλογικά ο κ. Καραμανλής είχε ρητά δεσμευθεί προς τους κατοίκους και τους Φορείς της περιοχής για την αξιοποίηση του χώρου. Έλεγε συγκεκριμένα ο τότε Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σε δύο προεκλογικές του ομιλίες στο Περιστέρι :
“…Δεν μπορούμε να μιλάμε για ποιότητα ζωής των κατοίκων, ιδιαίτερα των πυκνοκατοικημένων δυτικών συνοικιών όταν η Αθήνα παραμένει η πόλη με το λιγότερο πράσινο…Χρειάζεται φραγμός στην άκρατη τσιμεντοποίηση των ελεύθερων αστικών χώρων της Αττικής…Η περιοχή πρέπει επιτέλους να πάρει μια ανάσα…Εμάς η θέση μας είναι σαφής : τα Στρατόπεδα να απομακρυνθούν και να αξιοποιηθούν για τα αναγκαία έργα πρασίνου και κοινωνικού εξοπλισμού.” (1.11.2003)
“…Προχωράμε στην αύξηση, αναβάθμιση και προφύλαξη του αστικού και περιαστικού πρασίνου με έργα, όχι με λόγια…Αποδίδουμε τους μεγάλους χώρους πρασίνου στους Δήμους με ανάλογους πόρους” (11.2.2004)
Ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (Α.Σ.Δ.Α.) και οι Δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας ζητούν να σεβαστεί ο Πρωθυπουργός τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους πολίτες της περιοχής και απαιτούν να αποδοθεί ο χώρος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να μετατραπεί αποκλειστικά σε χώρο πρασίνου, άθλησης, πολιτισμού και ανάδειξης της ιστορικής μνήμης, μιας και σ’ αυτό το χώρο λειτούργησε ένα από τα μεγαλύτερα κολαστήρια της Ναζιστικής θηριωδίας.
Γι’ αυτό το λόγο, ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Παναγιώτης Μπιτούνης και όλοι οι Δήμαρχοι της περιοχής, αύριο το μεσημέρι στις 12.00, δίνουν συνέντευξη τύπου στο Ξενοδοχείο “ΤΙΤΑΝΙΑ” (Αίθουσα “Νίκη”).
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.