Νέα

Μονά – Ζυγά Δικά του τα Θέλει το ΥΠΕΚΑΗ δυναμική μας επέμβαση έκανε εμφανή τη διαφορά στο Πάρκο

Μετά τη δυναμική επέμβαση του ΑΣΔΑ, του Δήμου Ιλίου και του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού για τη σωτηρία του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης”, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Γενική Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ κ. Μάρω Ευαγγελίδου, τον πρόεδρο του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αττικής (ΑΣΔΑ) κ. Ανδρέα Μποζίκα, τον Δήμαρχο Ιλίου κ. Νίκο Ζενέτο και τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων Καματερού κ. Νίκο Σαράντη, με αίτημα την παραχώρηση του Πάρκου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερή φροντίδα του και εντέλει η διάσωση και η οριστική διακοπή της πορείας του προς μια ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική καταστροφή, με σκοπό να αναδειχθεί ο πολύτιμος οικολογικός χαρακτήρας του.
Ωστόσο, μετά τη σύσκεψη η κ. Ευαγγελίδου σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι “το αίτημα των δήμων για παραχώρηση του πάρκου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, μιας και αφορά ένα δημόσιο πάρκο μητροπολιτικής εμβέλειας και δεν μπορεί να το οικειοποιούνται οι δήμοι“.
Εμείς απαντάμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε το Δημόσιο χαρακτήρα του και να μην επιτρέψουμε την καταστροφή του, είτε από την εγκατάλειψη, είτε από άλλες σκέψεις του ΥΠΕΚΑ περί “αξιοποίησής…” του.
Τελικά, για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε ότι δεν πρόκειται για θέμα κομμάτων, ούτε χρωμάτων. Είναι θέμα πάγιας αντιλαϊκής αντίληψης όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, όταν πρόκειται να παρθούν αποφάσεις προς όφελος των πολιτών.

© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.