Νέα για το Περιβάλλον

Κοινή Δράση Α.Σ.Δ.Α. και Υπερνομαρχίας για Ποικίλο Όρος και ΣτρατόπεδαΔενδροφύτευση στα παλαιά Πεδία Βολής Χαϊδαρίου και Διευρυμένο Νομαρχιακό Συμβούλιο για την απομάκρυνση των Στρατοπέδων

Με δυο πρωτοβουλίες ιδιαίτερου συμβολισμού, μια για την προστασία του Ποικίλου Όρους και μια για το συντονισμό της διεκδίκησης για την απομάκρυνση των Στρατοπέδων εντείνεται η κοινή δράση του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών-Πειραιώς για την περιβαλλοντική αναβάθμιση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Δυτικής Αθήνας.
Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, στις 11π.μ. διοργανώνεται από τον Α.Σ.Δ.Α. μια ακόμη εθελοντική δενδροφύτευση στο Ποικίλο Όρος, αυτή τη φορά στα παλαιά πεδία βολής Χαϊδαρίου, με τη συνδρομή μαθητών από το 21ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, παρουσία του νέου Προέδρου του Α.Σ.Δ.Α. κ. Λάμπρου Μίχου και της Υπερνομάρχου Αθηνών-Πειραιώς κας. Φώφης Γεννηματά. «Η ανάπλαση, η οικολογική ανασυγκρότηση, η προστασία του Ποικίλου Όρους και η αντίσταση στις άνομες επιδιώξεις των καταπατητών σε συνδυασμό με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα της νέας γενιάς της Δυτικής Αθήνας, αποτελούν μόνιμους, σταθερούς και διαχρονικούς στόχους του Α.Σ.Δ.Α. και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών-Πειραιώς», τονίζει σε δήλωση του ο νέος Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Λάμπρος Μίχος.
Εξάλλου την ίδια μέρα στις 16:00 το απόγευμα, διοργανώνεται από την Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς Διευρυμένο Νομαρχιακό Συμβούλιο στο Περιστέρι με θέμα την απομάκρυνση των Στρατοπέδων Χαϊδαρίου και Αγ. Αναργύρων καθώς και τη δυναμική διεκδίκηση και αξιοποίηση από την Αυτοδιοίκηση των χώρων, ως πόλων πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού.
Στη συνεδρίαση του Διευρυμένου Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών-Πειραιώς που διοργανώνεται στο αμφιθέατρο του Κέντρου Υποστήριξης Βιοτεχνικών Επιχειρήσεων (Κ.Υ.Β.Ε.), στο Περιστέρι (Εθνάρχου Μακαρίου1) θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Λάμπρος Μίχος.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.