Νέα για το Περιβάλλον

Κοινή Δράση Α.Σ.Δ.Α. και Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφόρισης Δυτικής Αθήνας EUROPE DIRECT με το Τ.Ε.Ι. ΠειραιάΤετραήμερο Εκδηλώσεων με θέμα:
«Διασύνδεση 2006: Από τις Σπουδές στο Επάγγελμα»

Τετραήμερο εκδηλώσεων με θέμα: «Διασύνδεση 2006: Από τις Σπουδές στο Επάγγελμα», διοργανώνεται από το Γραφείο Διασύνδεσης του Τ.Ε.Ι. Πειραιά από τις 5 – 8 Δεκεμβρίου 2006. Χορηγοί της εκδήλωσης, εκτός από το Τ.Ε.Ι. Πειραιά, είναι ο Α.Σ.Δ.Α. και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης Δυτικής Αθήνας EUROPE DIRECT.
Οι εκδηλώσεις «Διασύνδεση 2006» φιλοδοξούν να συμβάλλουν στην ενημέρωση σπουδαστών και πτυχιούχων με ειδικότητες συναφείς με αυτές του Τ.Ε.Ι. Πειραιά, σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες συνέχισης των σπουδών τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο αλλά και τις ευκαιρίες ένταξής τους στην αγορά εργασίας, μέσα από την επαφή με επιχειρήσεις που θα λάβουν μέρος στο τετραήμερο.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν τόσο στο Τ.Ε.Ι. Πειραιά (Π. Ράλλη και Θηβών 250, Αιγάλεω) όσο και στο παράρτημά του στις Σπέτσες μέσω τηλεδιάσκεψης, θα πραγματοποιηθούν ημερίδες για την παρουσίαση των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του Τ.Ε.Ι. Πειραιά, τις Μεταπτυχιακές Σπουδές και τις υποτροφίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα λειτουργήσουν παράλληλα εκθέσεις για τις Μεταπτυχιακές Σπουδές και την Απασχόληση, ενώ για τις εργασιακές εμπειρίες τους θα μιλήσουν ακόμη απόφοιτοι του Τ.Ε.Ι. Πειραιά που έχουν ήδη ενταχθεί στην παραγωγική διαδικασία.
Τέλος το διήμερο 7 – 8/12/2006 οι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές ή απόφοιτοι θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από μια διαδικασία προσωπικών συνεντεύξεων με Υπεύθυνους Προσωπικού των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχου, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για νέες θέσεις πρακτικής άσκησης ή εργασίας.
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης Δυτικής Αθήνας EUROPE DIRECT, που δημιουργήθηκε από τον Α.Σ.Δ.Α. πριν από ενάμιση χρόνο, στηρίζει τις εκδηλώσεις «Διασύνδεση 2006».
Όπως τονίζει ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Π. Μπιτούνης, στόχος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφόρησης Δυτικής Αθήνας είναι η ολοκληρωμένη, άμεση ή on line, πληροφόρηση των πολιτών της Δυτικής Αθήνας για μια σειρά από ευρωπαϊκές δράσεις, αποφάσεις και πολιτικές. Μέσα από εξειδικευμένες βάσεις δεδομένων που σχετίζονται με τις νέες πηγές εγχώριας ή ευρωπαϊκής πληροφόρησης, νέοι, ανάμεσά τους σπουδαστές και απόφοιτοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και επιχειρήσεις μπορούν να ενημερώνονται για τις δυνατότητες προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών σπουδών, τις ευκαιρίες ένταξης στην αγορά εργασίας καθώς και όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας. Από την άποψη αυτή ο Α.Σ.Δ.Α. και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης Δυτικής Αθήνας EUROPE DIRECT δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από μια αξιέπαινη πρωτοβουλία όπως οι εκδηλώσεις «ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ 2006», γιατί μαζί με το Γραφείο Διασύνδεσης του Τ.Ε.Ι. Πειραιά υπηρετούμε τον κοινό στόχο για την αποτελεσματική σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγική διαδικασία που είναι βασική προϋπόθεση για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας».
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.