Νέα για το Περιβάλλον

Η Δυτική Αθήνα ΞεσηκώνεταιΗ Δυτική Αθήνα και η Δυτική Αττική ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ! Λένε ΟΧΙ στα εγκληματικά κυβερνητικά σχέδια που υποβαθμίζουν ακόμη περισσότερο το περιβάλλον και επιχειρούν να ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ το δικό μας όραμα. Θέλουμε να ζήσουμε σε πόλεις με υγιές και ανθρώπινο περιβάλλον.
Η κυβέρνηση προωθεί πολιτικές που οδηγούν ουσιαστικά στον περιβαλλοντικό και οικολογικό θάνατο ολόκληρης της Αττικής. Την ώρα που η χώρα μας διασύρεται διεθνώς από τον Ο.Η.Ε. και την Ευρωπαϊκή Ένωση για παραβίαση των κανόνων του Πρωτοκόλλου του Κυότο, η Κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου που προκαλεί την κλιματική αλλαγή. Αντίθετα, με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις ιδρύει εμπορικό λιμάνι στο Σκαραμαγκά ενώ εγκρίθηκε από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή νέας ρυπογόνας Μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στις εγκαταστάσεις της «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ», στην Ελευσίνα.
Με την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων συντελείται στην ουσία ένα τεράστιο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που οδηγεί αναπόφευκτα στη δραστική αύξηση της ρύπανσης και στην υποβάθμιση, όχι μόνο της ήδη επιβαρυμένης περιοχής του Θριάσιου πεδίου και της Δυτικής Αττικής αλλά και ολόκληρου του λεκανοπεδίου, μιας και η ΡΥΠΑΝΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ!
Είναι σαφές πως η λειτουργία ενός νέου, τεράστιου εμπορικού λιμανιού στην περιοχή του Σκαραμαγκά δεν θα επιδεινώσει απλώς την κυκλοφοριακή συμφόρηση στο οδικό δίκτυο της περιοχής αλλά θα αυξήσει σημαντικά την ατμοσφαιρική ρύπανση, από τα πλοία που θα ξεφορτώνουν και τις εκατοντάδες νταλίκες που θα μεταφέρουν τα containers.
Και ενώ αυτά συμβαίνουν στο Σκαραμαγκά, λίγο πιο δίπλα, στην Ελευσίνα, προωθείται η κατασκευή μιας νέας ρυπογόνας Μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψε η Δ.Ε.Η. με τη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ.
Μιας Μονάδας, από τη λειτουργία της οποίας :
 • η εκπομπή των καυσαερίων θα είναι 2,5 φορές μεγαλύτερη από τα καυσαέρια όλων των εργοστασίων της περιοχής.
 • θα εκπέμπονται 1,8 εκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του άνθρακα
 • θα αυξάνεται κατά 2.000 τόνους το διοξείδιο του αζώτου
 • θα αυξηθεί το όζον και οι ποσότητες στερεών αποβλήτων
 • θα επεκταθεί η ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος
 • Μπροστά σε αυτά τα οικολογικά εγκλήματα που διαπράττονται στο όνομα μιας «ανάπτυξης» που υπηρετεί τυφλά την αύξηση των επιχειρηματικών υπερκερδών σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής μας, ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να παραμείνει απαθής. Είναι ώρα να ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ! 

  Είμαστε εδώ και είμαστε ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.
  Είμαστε εδώ και θα δείξουμε τη θέληση και τη δύναμή μας!
  λέμε ΟΧΙ:
  ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΤΟ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
  ΣΤΗ ΝΕΑ ΡΥΠΟΓΟΝΑ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ

  Η παρουσία ΟΛΩΝ ΜΑΣ στην ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός ΙΣΧΥΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στην υποβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης μας, γιατί:
 • η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.
 • το δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ.
 • ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ
  ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
  Στο Σκαραμαγκά
  ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΜΑΪΟΥ ώρα 19.00
  Θα ακολουθήσει συναυλία
  ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (Α.Σ.Δ.Α.)
  ΔΗΜΟΙ: ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ, ΑΙΓΑΛΕΩ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΙΛΙΟΥ, ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ, ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ & ΖΕΦΥΡΙΟΥ
  ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ(ΤΕΔΚΝΑ)
  (Αναχώρηση λεωφορείων από τα κατά τόπους Δημαρχεία, στις 18:30)
  © 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.