Νέα για το Περιβάλλον

Ημερίδα του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Αθήνας EUROPE DIRECTΣτο προεδρείο της ημερίδας διακρίνονται από αριστερά: οι κ.κ. Κ. Διαμαντόπουλος και Ν. Παρασκευά από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Αθήνας, ο Διευθυντής Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Πληροφορικής του Α.Σ.Δ.Α. κ. Μ. Διαμαντόπουλος και ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Λάμπρος Μίχος.
Στο προεδρείο της ημερίδας διακρίνονται από αριστερά: οι κ.κ. Κ. Διαμαντόπουλος και Ν. Παρασκευά από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Αθήνας, ο Διευθυντής Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Πληροφορικής του Α.Σ.Δ.Α. κ. Μ. Διαμαντόπουλος και ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Λάμπρος Μίχος.
Από αριστερά διακρίνονται: ο Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. και Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δ. Καλογερόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Α.Σ.Δ.Α. κ. Π. Μπιτούνης, και ο Δήμαρχος Πετρούπολης κ. Σ. Βλάχος.
Από αριστερά διακρίνονται: ο Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. και Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δ. Καλογερόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Α.Σ.Δ.Α. κ. Π. Μπιτούνης, και ο Δήμαρχος Πετρούπολης κ. Σ. Βλάχος.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 20-12-2007, στο Δημαρχείο του Αιγάλεω η ημερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Αθήνας με θέμα: «Πράσινο Επιχειρείν και Τοπική Αυτοδιοίκηση». Αντικείμενο της ημερίδας υπήρξε η δυνατότητα αξιοποίησης νέων τεχνολογιών σε τομείς όπως η μείωση των ρύπων, η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας.
Μιλώντας προς τους συμμετέχοντες της ημερίδας ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Λάμπρος Μίχος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα τόσο της επιστημονικής τεκμηρίωσης των ασκούμενων περιβαλλοντικών πολιτικών, όσο και της οικολογικής ευαισθητοποίησης των πολιτών. Ο κ. Μίχος τόνισε ότι οι υπηρεσίες του Α.Σ.Δ.Α. επεξεργάζονται τρόπους χρησιμοποίησης των νέων τεχνολογιών που να υπηρετούν το στόχο της οικολογικής ανασυγκρότησης του Ποικίλου Όρους και ως παράδειγμα ανέφερε τη δημιουργία Ηλεκτρονικής Βάσης Γεωγραφικών Δεδομένων (GIS) με αξιοποίηση του κόμβου INTERNET και του ασύρματου κόμβου που διαθέτει ο Α.Σ.Δ.Α.
Ο κ. Μίχος ανακοίνωσε επίσης την εκπόνηση μελέτης για τη βελτίωση και επέκταση του Δικτύου «Πράσινη Διαδρομή Δυτικής Αθήνας», στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης που έχει συνάψει ο Α.Σ.Δ.Α. με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.
Στη δραστηριότητα του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Αθήνας αναφέρθηκε στο δικό του χαιρετισμό ο Διευθυντής Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Πληροφορικής του Α.Σ.Δ.Α. κ. Μ. Διαμαντόπουλος, ανακοινώνοντας ότι ο Α.Σ.Δ.Α. αναλαμβάνει από 1-1-2008, μέσω του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Αθήνας, την προεδρία του πανευρωπαϊκού Δικτύου Ενημέρωσης “EUROPE DIRECT”. Ο κ. Διαμαντόπουλος πρόσθεσε ότι στόχος του Α.Σ.Δ.Α. είναι η αποκέντρωση του θεσμού σε όλη τη Δυτική Αθήνα με τη δημιουργία τοπικών Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης σε κάθε Δήμο της περιοχής.
Εισηγήσεις στην ημερίδα «Πράσινο Επιχειρείν και Τοπική Αυτοδιοίκηση» πραγματοποίησαν:
  • H κα Κ. Σοκόλη από το Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα για το περιεχόμενο των «πράσινων πολιτικών» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Ο προϊστάμενος του Τμήματος Έργων και Μελετών του Α.Σ.Δ.Α. Αρχιτέκτων Μηχανικός κ. Λ. Σωτηρόπουλος για τις μορφές διαχείρισης του αστικού πρασίνου.
  • Ο Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης κ. Κυρκίτσος για την τεχνική της κομποστοποίησης των απορριμμάτων.
  • Ο επίκουρος Καθηγητής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας κ. Μ. Σανταμούρης για την περιβαλλοντική ποιότητα των κτιριακών υποδομών.
  • Το στέλεχος του Α.Σ.Δ.Α., Χημικός Μηχανικός- Περιβαντολόγος κ. Σ. Τασούλης για τις ήπιες και εναλλακτικές μορφές ενέργειας και
  • Ο Δήμαρχος Ιλίου και μέλος της Ε.Ε. του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α.) κ. Ν. Ζενέτος για την ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων.
  • Στην ημερίδα μίλησαν επίσης ο Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. και Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δ. Καλογερόπουλος, και οι Δήμαρχοι Πετρούπολης κ. Σ. Βλάχος και Χαϊδαρίου κ. Δ. Μαραβέλιας, ενώ μεταξύ των άλλων παραβρέθηκαν: ο Γ.Γ. του Α.Σ.Δ.Α. κ. Π. Μπιτούνης, το μέλος της Ε.Ε. του Α.Σ.Δ.Α. κ. Γ. Μελάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Βαρβάρας κ. Α. Κουντούρης, οι Αντιδήμαρχοι Αιγάλεω κ. Γ. Γκίκας, και Αγ. Βαρβάρας κ. Γ. Καπλάνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αιγάλεω κα Χ. Κοπιτσή, Χαϊδαρίου Γ. Ιγγλέσης, Γ. Κουβέλης, και Δ. Τσατσαμπάς, ο Γ.Γ. του Δήμου Αγ. Βαρβάρας κ. Μ. Κυριακίδης καθώς και εκπρόσωποι οικολογικών και περιβαλλοντικών Συλλόγων της Δυτικής Αθήνας
    © 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.