Νέα

Επιτυχημένη και Αποτελεσματική και Φέτος η Αντιπυρική Προστασία στο Ποικίλο Όρος απο τις Υπηρεσίες του ΑΣΔΑΟλοκληρώθηκε στις 15 Οκτωβρίου η αντιπυρική περίοδος για το 2012. Και φέτος η αντιπυρική προστασία του Ποικίλου Όρους – Όρους Αιγάλεω την ευθύνη της οποίας έχει ο ΑΣΔΑ ήταν απόλυτα επιτυχημένη.
Στις αρχές του καλοκαιριού συνεργεία του ΑΣΔΑ πραγματοποίησαν εργασίες αποψίλωσης και αντιπυρικής προστασίας. Το βουνό καθαρίστηκε από μπάζα, ξερά χόρτα και φερτές ύλες που μπορεί να αποτελoύσαν εστίες πυρκαγιάς.
Σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου στελεχώθηκαν οι βάρδιες πυρασφάλειας, λειτούργησε το αυτόματο σύστημα πυρανίχνευσης με την ευθύνη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Συνδέσμου και υπήρχε συνεχής συντονισμός με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις υπηρεσίες των Δήμων. Σε λειτουργία και ετοιμότητα ήταν όλες οι σχετικές υποδομές και ο εξοπλισμός του ΑΣΔΑ, δεξαμενές, πυροσβεστικά και υδροφόρα οχήματα.
Σαν αποτέλεσμα αυτών δεν είχαμε καμιά εκτεταμένη φωτιά στο Ποικίλο Όρος – Όρος Αιγάλεω. Όλες οι εστίες φωτιάς, 18 στον αριθμό μέσα στη χρονιά, κατασβέστηκαν άμεσα από περιπολούμενα συνεργεία του ΑΣΔΑ σε συνεργασία με αυτά των Δήμων και την Πυροσβεστική Υπηρεσία
Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ Ανδρέας Μποζίκας δήλωσε σχετικά: “Η προστασία και οικολογική ανασυγκρότηση του Ποικίλου Όρους – Όρους Αιγάλεω αποτελεί τη μεγάλη ευθύνη του ΑΣΔΑ απέναντι στους πολίτες της Δυτικής Αθήνας. Πιστεύω ότι και φέτος ανταπεξήλθαμε με επιτυχία στο σημαντικό αυτό καθήκον που έχουμε αναλάβει. Ευχαριστώ θερμά όλους τους εργαζόμενους του Συνδέσμου που συμμετείχαν στην αντιπυρική προστασία και συγχαίρω την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πάντα άμεση ανταπόκριση της και την τέλεια συνεργασία που, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, είχαμε”.

© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.