Νέα

Επιτυχημένη η Πολιτιστική EκδηλώσειςΤετάρτη 12 Ιουλίου η πολιτιστική εκδήλωση που οργάνωσε ο ΑΣΔΑ στο χώρο δίπλα από το γήπεδο "Αλκυών" στην Πετρούπολη, με σκοπό την προώθηση του εθελοντισμού για την προστασία του όρους Αιγάλεω – Ποικίλο.
Το παλιό νταμάρι με την ιδιαίτερα πυκνή βλάστηση που απλώνεται γύρω του αποδείχθηκε μια εξαιρετική επιλογή χώρου για την διεξαγωγή μιας τέτοιας εκδήλωσης που σαν πρωταρχικό σκοπό είχε την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης και την κατάδειξη της σημασίας της συμμετοχής των πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος.
Η τραγουδίστρια Θεοδοσία Στίγκα και ο Μπάμπης Τσέρτος με τις εξαιρετικές φωνές τους ερμήνευσαν λαικά, ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια κρατώντας το κέφι του κόσμου αμείωτο για δύο ολόκληρες ώρες.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Μαρία Δαμανάκη, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής κ. Mιχάλης Κυριακίδης, η Νομάρχης Αθηνών κ. Ελένη Μπεσμπέα, ο Διοικητής του Β’ Πυροσβεστικού Σταθμού κ. Ιωάννης Χρας, οι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί Σύμβουλοι των δήμων της Δυτικής Αθήνας, εκπρόσωποι φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.
Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ στην ομιλία του αναφερόμενος στην σημασία του εθελοντισμού για την προστασία του Όρους Αιγάλεω- Ποικίλο, ανάμεσα στα άλλα, τόνισε τα εξής:
" Απευθυνόμαστε στους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου. ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ‘Ολοι πρέπει να βοηθήσουμε για την προστασία του. ‘Όλοι πρέπει να γίνουμε εθελοντές, φύλακες του δάσους, δηλαδή της ζωής μας. ‘Όλοι βλέποντας με λύπη τις πυρκαγιές που καταστρέφουν τα δάση της πατρίδας μας, οφείλουμε τουλάχιστον να προστατεύσουμε το δικό μας χώρο, τα δικά μας δάση και ζητάμε γι’ αυτό τη βοήθεια όλων.
Φίλες και Φίλοι
Το μήνυμα της Υπουργού Εσωτερικών, του ΑΣΔΑ και των Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας για τον Εθελοντισμό ας φθάσει σήμερα από εδώ σε όλους τους κατοίκους, ας φθάσει ως μήνυμα ζωής, ας γίνει καθημερινό μας έργο γιατί όλοι μαζί θα πετύχουμε την προστασία του βουνού αλλά και την αναδάσωση".
Να θυμήσουμε ότι αιτήσεις για την συμμετοχή στο Εθελοντικό Κίνημα Πολιτών βρίσκει και καταθέτει κανείς στα κατα τόπους δημαρχεία της Δυτικής Αθήνας.
Εφόσον επιθυμείτε να παραλάβετε ολόκληρη την ομιλία του Προέδρου επικοινωνήστε με το Γραφείο Τύπου.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.