Νέα

Επιστολή του Προέδρου του ΑΣΔΑ Κ. Ανδρέα Μποζίκα Προς τους Δημάρχους της Δυτικής ΑθήναςΑγαπητέ Δήμαρχε,

Σ’ αυτό το πρώτο δίμηνο της θητείας μου, αντικειμενική προτεραιότητα για τον ΑΣΔΑ αποτέλεσε η έγκαιρη προετοιμασία του Συνδέσμου για την αντιπυρική προστασία του Ποικίλου Όρους – Όρους Αιγάλεω. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη προσληφθεί και αναλάβει καθήκοντα πυροπροστασίας οι 31 εποχικοί υπάλληλοι, ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των αποψιλώσεων ενώ εκτελέστηκαν εργασίες συντήρησης και επισκευής υποδομών και εγκαταστάσεων.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι ενέργειες σε υπηρεσιακό και πολιτικό επίπεδο για την ένταξη από την Περιφέρεια των ώριμων έργων του ΑΣΔΑ στο ΕΣΠΑ, προοπτική ιδιαίτερα σημαντική για την περιοχή μας, καθώς πρόκειται για διαδημοτικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 23 εκατομμυρίων ευρώ. Τα έργα αυτά μόνο από τον ΑΣΔΑ μπορούν να υποβληθούν και να εκτελεστούν.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν σε κλίμα συμφωνίας οι αρχικές προτάσεις της νέας Διοίκησης για τον προσανατολισμό του ΑΣΔΑ το προσεχές διάστημα, οι οποίες αφορούν:
– Την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στη Δυτική Αθήνα με τη δεδομένη αυξημένη σημασία που έχει το Ποικίλο Όρος.
– Την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και γενικότερα της “πράσινης οικονομίας” για την ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας.
– Την παραγωγή τεχνικών μελετών για την κάλυψη αναγκών των Δήμων.
-Τη στήριξη της απασχόλησης, την ανακούφιση της ανεργίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της αναπτυξιακής προοπτικής στη Δυτική Αθήνα.
Αναντικατάστατος βέβαια παραμένει ο πολιτικός ρόλος του ΑΣΔΑ ως εκφραστή της ενότητας και των κοινών προβλημάτων και διεκδικήσεων της Δυτικής Αθήνας.
Προτάθηκε, επίσης, ο καθορισμός του πλαισίου για την περαιτέρω μείωση των λειτουργικών δαπανών του Συνδέσμου ώστε να γίνει εφικτή η μείωση της συνεισφοράς των Δήμων στον ΑΣΔΑ.
Όλα τα προαναφερθέντα αποτελούν ήδη αντικείμενο προπαρασκευαστικών ενεργειών από τις υπηρεσίες και τη Διοίκηση του ΑΣΔΑ.
Αγαπητέ Δήμαρχε,
Θεωρώ φυσική συνέχεια των ανωτέρω την πραγματοποίηση, στις αρχές φθινοπώρου, μιας σύσκεψης του Δ.Σ. του ΑΣΔΑ με τους Δημάρχους της Δυτικής Αθήνας και τα Δημοτικά Συμβούλια για την τελική χάραξη της προοπτικής του Συνδέσμου.
Από την πλευρά της Διοίκησης του ΑΣΔΑ σ’ αυτή τη σύσκεψη θα είμαστε έτοιμοι για τη συγκεκριμενοποίηση κατευθύνσεων αλλά και πολύ συγκεκριμένων μέτρων και ενεργειών.
Αναμένω τις σκέψεις και προτάσεις σας για μια ακόμη πιο δημιουργική και παραγωγική συνέχεια της πορείας του ΑΣΔΑ.
Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ

Ανδρέας Α. Μποζίκας

© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.