Νέα για το Περιβάλλον

Επίσκεψη του Υποψηφίου Υπερνομάρχη Αθήνας – Πειραιά κ. Γ. Πανούση στον Α.Σ.Δ.Α.Επίσκεψη στα γραφεία του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Παράταξης «Ενεργοί Πολίτες» με επικεφαλής τον υποψήφιο Υπερνομάρχη Αθήνας – Πειραιά κ. Γ. Πανούση και του κ.κ. Σ. Λυκούδη, υποψήφιο Νομάρχη Αθήνας και Γ. Κατοπώδη, υποψήφιο Νομαρχιακό Σύμβουλο.
Τον κ. Γ. Πανούση υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Π. Μπιτούνης ο οποίος τον ενημέρωσε για τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δυτική Αθήνα. Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. έθεσε με ιδιαίτερη έμφαση τα ζητήματα προστασίας του Ποικίλου Όρους από τις εγκληματικές διεκδικήσεις της Μονής Λαμίας, της απομάκρυνσης των Στρατοπέδων, της υπολειτουργίας του Αττικού Νοσοκομείου, της σχεδιαζόμενης κατάργησης του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αγ. Βαρβάρας (τ. Λοιμωδών), της τριτοκοσμικής εικόνας του Ελαιώνα και της μη τήρησης του χρονοδιαγράμματος για την επέκταση του Μετρό στο Αιγάλεω.
Ο κ. Μπιτούνης αναφέρθηκε επίσης στα χρέη του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. προς τον Α.Σ.Δ.Α., στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης» αλλά και σε πρωτοβουλίες και δράσεις του Α.Σ.Δ.Α. όπως η Μονάδα Υποστήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Αθήνας EUROPE DIRECT. Τόνισε την αναγκαιότητα ίδρυσης Νοσοκομείου Παίδων στη Δυτική Αθήνα και αναφέρθηκε επίσης στην συνεργασία του Α.Σ.Δ.Α και του κ. Γ Κατοπόδη, στέλεχος του Συνδυασμού του κ. Πανούση για όσα αφορούν την Υγεία στην Δυτική Αθήνα.
Ο υποψήφιος Υπερνομάρχης Αθήνας – Πειραιά κ. Γ. Πανούσης μίλησε για την ανάγκη ισόρροπης ανάπτυξης και υπέρβαση της διαχωριστικής γραμμής ανάμεσα στις υποβαθμισμένες και αναβαθμισμένες περιοχές του Λεκανοπεδίου. Είπε ακόμα πως η Δυτική Αθήνα χρειάζεται να αναπτύξει τα δικά της πολιτιστικά, αθλητικά και κοινωνικά δίκτυα και αναφερόμενος στα Στρατόπεδα και τον Ελαιώνα πρότεινε τη λειτουργία χρήσεων πολιτισμού, αθλητισμού και εκπαίδευσης που να λειτουργούν ως πόλος έλξης για όλους τους πολίτες της Αττικής.
Ο υποψήφιος Νομάρχης Αθήνας κ. Σ. Λυκούδης από τη δική του πλευρά συμπλήρωσε ότι σχεδόν το σύνολο των αιτημάτων που εντάσσονται στο διεκδικητικό πλαίσιο του Α.Σ.Δ.Α. και των Δήμων της Δυτικής Αθήνας έχουν ενσωματωθεί ήδη στις προγραμματικές κατευθύνσεις της Παράταξης «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ».
Ο υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθήνας κ. Κατοπόδης που για πολλά χρόνια διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αιγάλεω, αλλά και μέλος του Δ.Σ του Α.Σ.Δ.Α γνωρίζοντας από κοντά τα προβλήματα της περιοχής , αναφέρθηκε ειδικότερα στην κατάσταση των υγειονομικών υποδομών της Δυτικής Αθήνας και στην ανάγκη συντονισμού ενεργειών , ώστε οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας να νιώσουν την προστασία του κράτους  στον κρίσιμο αυτό τομέα.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Αιγάλεω και μέλος του Δ.Σ. του Α.Σ.Δ.Α. κ. Δ. Καλογερόπουλος που αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων στην κρισιμότητα του χωροταξικού σχεδιασμού για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.
Στη συνάντηση ήταν, επίσης, παρόντες ο Αντιπρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Χ. Πετρόπουλος, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Α.Σ.Δ.Α. κ.κ. Γ. Γκίκας και Α. Κρούπη και διευθυντικά στελέχη του Α.Σ.Δ.Α.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.