Νέα για το Περιβάλλον

Επίσκεψη του Συντονιστή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτή Β΄Αθήνας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Μ. Παπαϊωάννου στον Α.Σ.Δ.Α.Τον Α.Σ.Δ.Α. επισκέφτηκε την Μ. Τρίτη 18 Απριλίου, ο Συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Βουλευτής Β΄ Αθήνας κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
Τον κ. Μ. Παπαϊωάννου υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Παναγιώτης Μπιτούνης, ο Αντιπρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α κ. Μπάμπης Πετρόπουλος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Βαρβάρας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Α.Σ.Δ.Α. κ. Α. Κουντούρης.
Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Π. Μπιτούνης καλωσόρισε τον κ. Μ. Παπαϊωάννου και τον ευχαρίστησε για την καθοριστική συμβολή του στην απόσυρση από τον νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων της επίμαχης διάταξης που προέβλεπε την κατάργηση των Αναπτυξιακών Συνδέσμων και του Α.Σ.Δ.Α.
Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. ενημέρωσε τον κ. Παπαϊωάννου για όλα τα τρέχοντα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας. Ειδική αναφορά έγινε στη διατήρηση της λειτουργίας του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Δυτικής Αθήνας στην Αγία Βαρβάρα, στην υπολειτουργία του «Αττικού» Νοσοκομείου, στην απειλή του Ποικίλου Όρους από τους καταπατητές, στην υποβαθμισμένη περιοχή του Ελαιώνα και στην απομάκρυνση των Στρατοπέδων.
Ο Συντονιστής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Β΄Αθήνας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου τόνισε ότι όπως και παλαιότερα έτσι και τώρα θα συνεχίσει την προσπάθεια ώστε μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου να έρθουν στην επιφάνεια τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας. Σημείωσε μάλιστα με έμφαση ότι σκοπεύει, σε συνεργασία και με άλλους Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., να καταθέσει σχετική επερώτηση στη Βουλή για την εγκατάλειψη της Δυτικής Αθήνας από την κυβέρνηση της Ν.Δ.
«Θέλουμε να αναδείξουμε τα υπερτοπικά προβλήματα που αγγίζουν τους ανθρώπους του μόχθου σε αυτή την περιοχή. Να στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες του Α.Σ.Δ.Α. και των Δήμων της Δυτικής Αθήνας. Να συγκροτήσουμε τη δική μας αναπτυξιακή πρόταση μέσα από ανοιχτό διάλογο και διαβούλευση με τους πολίτες, τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, ώστε να δώσουμε το στίγμα μιας τεκμηριωμένης αντιπολίτευσης σήμερα, μιας υπεύθυνης κυβέρνησης αύριο», δήλωσε ο κ. Μ. Παπαϊωάννου.
Στην συνάντηση συμμετείχαν Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Δυτικής Αθήνας.
Στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν ζητήματα, σχετικά με τη χρηματοδότηση διαδημοτικής συγκοινωνιακής μελέτης για την επίλυση του κυκλοφοριακού, τη διάνοιξη των λεωφόρων Θηβών και Λιοσίων, τον  Ελαιώνα, τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, την αντιπλημμυρική θωράκιση και  τη χωματερή των Άνω Λιοσίων.
Συζητήθηκαν ακόμα τα θέματα της αποβιομηχάνισης, της ενοποίησης των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας Υγείας και της άδικης για τη Δυτική Αθήνα  κατανομής των πόρων από τα Προγράμματα «Θησέας», ΣΑΤΑ και ΕΤΕΡΠΣ.
Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του Αντιπρόεδρου του Α.Σ.Δ.Α. κ. Μ. Πετρόπουλου ο οποίος χαρακτήρισε σημαντική την πρόσφατη αναπτυξιακή μελέτη του Α.Σ.Δ.Α. και τόνισε ότι μπορεί να αποτελέσει βάση αλλά και  συνδετικό κρίκο για την ένταξη των επιμέρους διεκδικήσεων σε έναν συνολικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.