Νέα για το Περιβάλλον

Επίσκεψη του Πρώην Δημάρχου της Κύθνου κ. Γ. Μαρτίνου στον Α.Σ.Δ.ΑΣυναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Α.Σ.Δ.Α. κ. Π. Μπιτούνη

Τα γραφεία του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας επισκέφθηκε την Πέμπτη 24 Μαΐου ο πρώην Δήμαρχος της Κύθνου κ. Γ. Μαρτίνος ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Α.Σ.Δ.Α. κ. Π. Μπιτούνη.
Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. χαρακτήρισε τον κ. Μαρτίνο ενεργό πολίτη, άνθρωπο, προερχόμενο από τα σπλάχνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον ενημέρωσε αναλυτικά για τις δράσεις του Α.Σ.Δ.Α. καθώς και όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας.
Από τη δική του πλευρά ο πρώην Δήμαρχος της Κύθνου, αφού επεσήμανε ότι ο Α.Σ.Δ.Α. συνιστά διαχρονικά μια χειροπιαστή απόδειξη των δυνατοτήτων και των επιτευγμάτων της διαδημοτικής συνεργασίας, στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της απομάκρυνσης των στρατοπέδων του Χαϊδαρίου και έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η απομάκρυνση των στρατοπέδων και η παραχώρηση των χώρων που σήμερα στεγάζονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να μετατραπούν αποκλειστικά σ’ έναν υπερτοπικό πόλο πρασίνου, αναψυχής, άθλησης και πολιτισμού, αποτελεί κρίσιμη και καθοριστική παράμετρο για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Δυτικής Αθήνας και όχι μόνο. Η άναρχη δόμηση, η έλλειψη χώρων πρασίνου και η πολεοδομική ασφυξία είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν σε κανέναν ούτε καν να διανοηθεί το ενδεχόμενο πολεοδόμησης έστω και ενός τετραγωνικού μέτρου της τεράστιας έκτασης των στρατοπέδων Χαϊδαρίου που αποτελεί μοναδικό πνεύμονα ζωής για όλο το λεκανοπέδιο. Ως αυτοδιοικητικός, ως επιστήμονας αλλά και ως απλός, ενεργός και συμμέτοχος πολίτης θα σταθώ με όλες μου τις δυνάμεις στο πλευρό του Α.Σ.Δ.Α. και των Δήμων της περιοχής μας για την επίτευξη κάθε στόχου που συμβάλει στην στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών της Δυτικής Αθήνας».
Ο κ. Γ. Μαρτίνος υπήρξε κατά τη δεκαετία του ’70 μόνιμος κάτοικος Αιγάλεω, ενώ από το 1983 ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως πολιτικός μηχανικός στο Περιστέρι, με εξαίρεση το διάστημα 1994-2006 που διετέλεσε Δήμαρχος Κύθνου επί τρεις συνεχόμενες τετραετίες.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.