Νέα

Επίσκεψη στο Γραφείο του ΑΣΔΑ στις ΒρυξέλλεςΤο γραφείο του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) στις Βρυξέλλες επισκέφθηκαν πριν λίγες ημέρες ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ κ. Παναγιώτης Μπιτούνης και ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις και δόθηκαν κατευθύνσεις σχετικές με τις προτάσεις που πρέπει να υποβληθούν στα ανταγωνιστικά Ευρωπαϊκά Πρόγραμμα καθώς και τους τρόπους με τους οποίους οι εν λόγω προτάσεις θα αποδειχθούν οι πλέον ανταγωνιστικές προκειμένου να επιλεχθούν.
Στο ίδιο πλαίσιο, πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις με αρμόδιες Κοινοτικές Επιτροπές όπου παρουσιάστηκε το προφίλ της Δ. Αθήνας και έγινε εκτενής ενημέρωση σχετικά με τις ανάγκες της περιοχής. Ιδιαίτερη, εξάλλου, ενημέρωση έγινε πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Δ. Αθήνας.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως το Γραφείο του ΑΣΔΑ στις Βρυξέλλες είναι στη διάθεση των δήμων και των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας προκειμένου να παράσχει κάθε είδους ενημέρωση και βοήθεια για συμμετοχή στα προγράμματα της Ε.Ε. αλλά και χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Για τον ίδιο λόγο, άλλωστε, σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει και σχετικό ενημερωτικό έντυπο.
Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ δήλωσε σχετικά: “Ο ΑΣΔΑ με προηγούμενες προτάσεις και συμμετοχές του σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα έχει δημιουργήσει πλέον ένα πολύ καλό όνομα και σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο. Αυτήν την καλή μας εικόνα σκοπεύουμε να την διατηρήσουμε και να την ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο. Η προσπάθεια αναβάθμισης της Δυτικής Αθήνας απαιτεί διαρκή παραγωγή ιδεών, σοβαρών και ολοκληρωμένων προτάσεων και πάνω από όλα σοβαρότητα στη φάση της υλοποίησης τους. Στόχος μας είναι η περιοχή μας να αναβαθμίσει την παραγωγική της υποδομή και το περιβάλλον της ώστε να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο τις ολοένα και μεγαλύτερες προκλήσεις που προκύπτουν μέσα από την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση”.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.