Νέα

Εκδοση Λευκώματος “Εργα και Ημέραι”O Aναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) και η Γ’ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας προχώρησαν στην έκδοση ενός καλαίσθητου λευκώματος με τίτλο "Έργα και Ημέραι". Πρόκειται για μια ετήσια έκδοση που αναφέρεται στις πολιτιστικές δραστηριότητες των σχολείων της Δυτικής Αθήνας στο πλαίσιο των οποίων οι μαθητές απασχολήθηκαν δημιουργικά στη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους 1999-2000. Το λεύκωμα, που εκδόθηκε με την ευγενική υποστήριξη του ΑΣΔΑ και το προσωπικό ενδιαφέρον του Προέδρου του κ. Παναγιώτη Μπιτούνη περιλαμβάνει ειδικότερα τις θεατρικές παραστάσεις που ανέβηκαν στα σχολεία, καθώς επίσης και ποικίλες άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες όπως το Θέατρο Σκιών, μελέτες, έρευνες, αφιερώματα, φωτογραφία, χορό, σκάκι, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον μαθητικό τύπο.
Παράλληλα παρατίθενται συμπεράσματα και στατιστικά στοιχεία που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και οι διακρίσεις των σχολείων και οι συμμετοχές των μαθητών της Δυτικής Αθήνας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Την επιμέλεια του λευκώματος είχε η υπεύθυνη για θέματα πολιτισμού της Γ’ Διεύθυνσης, καθηγήτρια κ. Βασιλική Δεμερτζή.
Ο ΑΣΔΑ που σε συνεργασία με τους δήμους της Δυτικής Αθήνας τον τελευταίο καιρό δραστηριοποιείται δυναμικά στο χώρο του Πολιτισμού υποστήριξε από την αρχή την πρωτοβουλία αυτής της έκδοσης. Είναι άλλωστε χαρακτηριστική η τοποθέτηση του Προέδρου του ΑΣΔΑ στο προλογικό σημείωμα της έκδοσης: " Επιδίωξη του ΑΣΔΑ είναι η πολιτιστική ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας μέσα από την καλλιέργεια της δυναμικότητας των ανθρώπων της, την αλληλεπίδραση και τη συνεργασία. Βασικός όμως άξονας ενεργοποίησης όλων αυτών είναι η ανάγκη για δημιουργία, ανάγκη που κυρίως μέσα στον χώρο του σχολείου μπορεί να ξυπνήσει και να καλλιεργηθεί".
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.