Νέα για το Περιβάλλον

Εικόνα Εγκατάλειψης και Θλίψης στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης ΤρίτσηςΗ σημερινή κατάσταση του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», δίνει μια εικόνα εγκατάλειψης και θλίψης. Ο μεγαλύτερος δημόσιος αστικός κοινόχρηστος χώρος της Δυτικής Αθήνας, από βασικός πνεύμονας πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού που όφειλε να είναι, τείνει να γίνει «κρανίου τόπος» και χώρος εναπόθεσης σκουπιδιών και άλλων άχρηστων αντικειμένων.
Οι τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλλει η Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής (ΑΣΔΑ, Δήμοι Δ. Αθήνας, πολίτες) και το εποικοδομητικότατο έργο που έχει επιτελέσει (καινούριες φυτεύσεις χιλιάδων δέντρων και θάμνων, περιποίηση της ήδη υπάρχουσας φύτευσης, πότισμα, ανακαίνιση εισόδων, σιντριβανιού και υπαίθριου θεάτρου), έχουν προσκρούσει στη παγερή αδιαφορία της πολιτείας.
Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, η χειρότερη προοπτική για το πάρκο, σε λίγο καιρό θα είναι γεγονός.
Ο κόσμος της Δυτικής Αθήνας έχει απόλυτη ανάγκη να δημιουργηθεί ένας βιώσιμος διαδημοτικός πόλος πρασίνου και αναψυχής, σε όλη την έκταση των 1.000 στρ., απαραίτητη προϋπόθεση για τη περιβαλλοντική αναβάθμιση της Δυτικής Αθήνας.
Γι’ αυτό σας καλούμε την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου, στις 9.00 π.μ. στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», όπου ο ΑΣΔΑ και οι Δήμοι Αγίων Αναργύρων, Ιλίου και Καματερού σε συνεργασία με την Επιτροπή Διάσωσης του Πάρκου και το Σύλλογο ¨Φίλοι του Πάρκου¨ και με σχολεία της περιοχής, φυτεύουμε 1.000 δέντρα, ως διατράνωση της θέλησής μας να το σώσουμε από την εγκατάλειψη και τη φθορά.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.