Νέα για το Περιβάλλον

Δυναμικές Κινητοποιήσεις για τη Διάνοιξη της Θηβών



Τελεσίγραφο προς την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. στέλνει με ομόφωνη απόφασή της η Εκτελεστική Επιτροπή του Α.Σ.Δ.Α. για το ζήτημα της διάνοιξης της λεωφόρου Θηβών, στο τμήμα από την περιοχή «Ραδιοφωνίας» στο Ίλιον έως τη λεωφόρο Χασιάς, στο Καματερό.
Η Ε.Ε. του Α.Σ.Δ.Α που συνεδρίασε στις 23.3.2006, προανήγγειλε δυναμικές κινητοποιήσεις, με αποκλεισμούς κεντρικών αρτηριών όπως οι λεωφόροι Θηβών, Αγίου Νικολάου και Χασιάς, σε περίπτωση που ο Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Γ. Σουφλιάς δεν ανταποκριθεί στο αίτημα του Α.Σ.Δ.Α. και των Δήμων της Δυτικής Αθήνας για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους των απαλλοτριούμενων  εκτάσεων στα όρια των Δήμων Ιλίου και Καματερού.
«Εάν δεν καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους μέχρι το  Σεπτέμβριο, οπότε και εκπνέει το 18μηνο που ορίζει ο Ν. 2882/2001, θα υπάρξει άρση της απαλλοτρίωσης για τη διάνοιξη της λεωφόρου Θηβών», επεσήμανε ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Π. Μπιτούνης.
«Δεν μπορεί η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. να κωφεύει σ’ ένα χρόνιο αίτημα της Αυτοδιοίκησης της Δυτικής Αθήνας. Η υπομονή των πολιτών εξαντλείται μέρα με τη μέρα. Δεν μπορεί να συνεχίζεται και να εντείνεται η πολεοδομική, κοινωνική και περιβαλλοντική υποβάθμιση μιας ολόκληρης περιοχής. Η διάνοιξη της λεωφόρου Θηβών θα ανακουφίσει κυκλοφοριακά έναν από τους πλέον επιβαρημένους άξονες του λεκανοπεδίου, ενώ παράλληλα θα προωθηθούν μια σειρά από βασικά έργα υποδομής όπως οδοποιία, αποχέτευση ακάθαρτων και όμβριων και διαμορφώσεις κοινοχρήστων χώρων», τόνισε από τη δική του πλευρά ο Δήμαρχος Καματερού και μέλος της Ε.Ε. του Α.Σ.Δ.Α. κ. Ν. Καμαρινόπουλος.
Ο κ. Καμαρινόπουλος επεσήμανε ακόμη ότι απαιτείται το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. να καταβάλει άμεσα, κονδύλια ύψους 30.000.000 €, από τα οποία το 1/3 (περίπου 10.000.000 €), αφορά το κόστος απαλλοτριούμενων εκτάσεων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Καματερού και ζήτησε συντονισμό των κινητοποιήσεων των όμορων Δήμων με ευθύνη του Α.Σ.Δ.Α., ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα.
Ο Δήμαρχος του Καματερού τόνισε τέλος  την ανάγκη να προεκταθεί η διάνοιξη της λεωφόρου Θηβών έως την Αττική Οδό, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του  Δήμου Καματερού, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω επιβάρυνση της, κυκλοφοριακά κορεσμένης, λεωφόρου Φυλής.
Στη συνεδρίαση της Ε.Ε. του Α.Σ.Δ.Α. που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου στο Περιστέρι, εκτός του Προέδρου του Α.Σ.Δ.Α. κ. Π. Μπιτούνη και του Δημάρχου Καματερού κ. Ν. Καμαρινόπουλου, συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αιγάλεω κ. Γ. Γκίκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Βαρβάρας κ. Α. Κουντούρης και η Δημοτική Σύμβουλος Κορυδαλλού κα Α. Κρούπη.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.