Νέα

Δυναμικές Κινητοποιήσεις αν Δεν Υποχωρήσει η Κυβέρνηση για τα ΣτρατόπεδαΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Α.Σ.Δ.Α ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ

Συνεδρίασε την Πέμπτη 11/11/2004 το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας με την παρουσία Δημάρχων της περιοχής και μέσα σε κλίμα ενότητας και αγωνιστικής ετοιμότητας αποφάσισε ομόφωνα να κάνει δεκτή την εισήγηση του Προέδρου του Α.Σ.Δ.Α κ. Παναγιώτη Μπιτούνη σε σχέση με την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε οικοπεδοποίηση και τσιμεντοποίηση των Στρατοπέδων του Χαϊδαρίου.
Συγκεκριμένα, το Δ.Σ του Α.Σ.Δ.Α αποφάσισε ομόφωνα:
1. Να ζητήσει από την Κυβέρνηση να δεσμευθεί για την μη υλοποίηση των πρόσφατων εξαγγελιών της και να προχωρήσει άμεσα σε παραχώρηση του χώρου των Στρατοπέδων του Χαϊδαρίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να διαμορφωθεί αποκλειστικά σε χώρο πρασίνου, άθλησης και αναψυχής, σύμφωνα με τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Κ. Καραμανλή.
2. Να προχωρήσει ο Α.Σ.Δ.Α στη σύνταξη ολοκληρωμένης μελέτης ήπιων μορφών αξιοποίησης του χώρου στην κατεύθυνση της διατήρησης και ανάδειξης τόσο του φυσικού περιβάλλοντος όσο και της ιστορικής μνήμης και αξίας του χώρου, καθώς το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου λειτούργησε ως Στρατόπεδο συγκέντρωσης αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής.
3. Αν δεν υπάρξει, από κυβερνητικής πλευράς, άμεση δέσμευση και απόφαση για την παραχώρηση του χώρου, το Δ.Σ του Α.Σ.Δ.Α αποφάσισε ομόφωνα :

  • Να ζητήσει άμεσα συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό, τους Αρχηγούς όλων των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, τους αρμόδιους Υπουργούς Άμυνας, Απασχόλησης και Πολιτισμού, καθώς και να ενημερώσει άμεσα το σύνολο των Βουλευτών της Β΄ Αθήνας.
  • Να καλέσει όλα τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων να λάβουν αντίστοιχες αποφάσεις για το συντονισμό της δράσης των Δήμων με τον Α.Σ.Δ.Α.
  • Να προχωρήσει ο Α.Σ.Δ.Α σε συνεργασία με τους Δήμους στην ενημέρωση των πολιτών με κάθε μέσο (συγκεντρώσεις, πανό, αφίσες, συνεντεύξη τύπου).
  • Να τεθεί το θέμα στην Κ.Ε.Δ.Κ.Ε, την Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. και το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αθήνας.
  • 4. Να δρομολογηθεί η απομάκρυνση του Στρατοπέδου 301 από τους Αγ. Αναργύρους και να παραχωρηθεί ο χώρος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σύμφωνα με την προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού.

    Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α κ. Π. Μπιτούνης “από την έκβαση των συναντήσεων με τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς και τη στάση που θα τηρήσουν απέναντι στο δίκαιο αίτημά μας θα εξαρτηθεί η παραπέρα κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων της Αυτοδιοίκησης και των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας, χωρίς να εξαιρούνται και δυναμικές μορφές αγώνα. Αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει τα σχέδια της για την οικοπεδοποίηση και τσιμεντοποίηση του χώρου θα συναντήσει την καθολική αντίσταση ενός πρωτόγνωρου κινήματος με τη συμμετοχή του Α.Σ.Δ.Α, των Δήμων, των Φορέων και όλων των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας”, κατέληξε ο κ. Μπιτούνης.
    © 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.