Νέα για το Περιβάλλον

Δενδροφύτευση του Πάρκου «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» απο Μαθητές των ΣχολείωνΟ ΑΣΔΑ με εκατοντάδες μαθητές Γυμνασίων, τους Δήμους Αγίων Αναργύρων, Ιλίου και Καματερού και σε συνεργασία με την Επιτροπή Διάσωσης του Πάρκου και το Σύλλογο ¨Φίλοι του Πάρκου¨ ανέλαβαν την πρωτοβουλία διάσωσης του Πάρκου «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», που βρίσκεται στα όρια των Δήμων Αγίων Αναργύρων, Ιλίου και Καματερού.
Δενδροφύτευσαν χώρους του Πάρκου με ιδιαίτερη χαρά αλλά και αγανάκτηση γιατί ο μεγαλύτερος δημόσιος χώρος – ανάσα ζωής για τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας – έχει εγκαταλειφθεί από την Κυβέρνηση.
Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ, κ. Λάμπρος Σπ. Μίχος, συμφωνώντας με τους εθελοντές μαθητές των Γυμνασίων, δήλωσε την αγανάκτησή του καθώς η Κυβέρνηση και ειδικότερα ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Σουφλιάς, αδιαφορεί για το Πάρκο. Δεσμεύτηκε ότι ο ΑΣΔΑ θα βάλει ως πρώτο στόχο το Πάρκο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», γιατί η ζωή της Δυτικής Αθήνας είναι πάνω από τα συμφέροντα και παιχνίδια των Κυβερνήσεων.
Τόνισε ότι αν ο στόχος της κυβέρνησης και του κ. Σουφλιά είναι η πλήρης ερήμωση του Πάρκου, ώστε να γίνει εύκολη η παράδοσή του στα ιδιωτικά συμφέροντα, ο ΑΣΔΑ μαζί με την νεολαία δεν θα τον αφήσουν.
Τόνισε στους μαθητές ότι ο ΑΣΔΑ και οι Δήμοι της περιοχής χωρίς καμία δικαιοδοσία έκανε μεγάλες προσπάθειες καθαρισμού, συντήρησης και δενδροφυτεύσεων. Ενημέρωσε τους μαθητές και όλους τους πολίτες για την εκ του νόμου δέσμευση της κυβέρνησης για χρηματοδότηση των έργων και εργασιών του Πάρκου και την μη τήρηση των υποχρεώσεών της.
Ο ΑΣΔΑ δέχθηκε τις προτάσεις των μαθητών για υιοθέτηση χώρων και δένδρων από κάθε σχολείο και κάθε μαθητή, ενώ οι μαθητές έδειξαν την αγανάκτησή τους για την εγκατάλειψη του Πάρκου.
Ο κάθε μαθητής έβαλε ένα καρτελάκι με το όνομά του σε κάθε δένδρο, που φύτεψε, ζητώντας να πάρουν το Πάρκο στα χέρια τους οι μαθητές των σχολείων μαζί με τον ΑΣΔΑ και τους Δήμους της Δυτικής Αθήνας.

Συμφώνησαν όλοι στις 19 Μαρτίου να περικυκλώσουν το ΥΠΕΧΩΔΕ ώστε να πάψουν οι Κυβερνώντες να θεωρούν του πολίτες της Δυτικής Αθήνας πολίτες Β’ Κατηγορίας.

Συμφώνησαν ότι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν ό,τι καλό υπάρχει και να χωροθετούν στη Δυτική Αθήνα ό,τι δεν θέλουν οι άλλοι και μολύνουν το περιβάλλον.
Ζήτησαν οι μαθητές ενέργειες ώστε από τα Δυτικά να πάρουν το μήνυμα. Ότι η Δυτική Αθήνα πρέπει να πάψει να αποτελεί «την πίσω αυλή και τον σκουπιδοτενεκέ του λεκανοπεδίου».
Οι Δήμαρχοι Αγίων Αναργύρων, κ. Ν. Σαράντης, Ιλίου, κ. Ν. Ζενέτος και Καματερού, κ. Ν. Καμαρινόπουλος μαζί με τους παριστάμενους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. Σ. Κουβέλη και κ. Κ. Γείτονα, τον πρώην Δήμαρχο Ιλίου, κ. Β. Κουκουβίνο, τον Γενικό Γραμματέα και πρώην Πρόεδρο του ΑΣΔΑ κ. Π. Μπιτούνη, τον Αντιπρόεδρο του ΑΣΔΑ κ. Θ. Αρβανίτη, μέλη του Δ.Σ. του ΑΣΔΑ, πλήθος Δημοτικών Συμβούλων και κυρίως τους καθηγητές των σχολείων, δεσμεύτηκαν να κινητοποιήσουν και τελικά να αναγκάσουν την κυβέρνηση να δεχθεί τα αιτήματα της νεολαίας της Δυτικής Αθήνας και όλων των πολιτών και να δείξει έμπρακτα την υποχρέωσή της για τη σωτηρία του Πάρκου «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.