Νέα για το Περιβάλλον

Δενδροφύτευση από τον ΑΣΔΑ στο Ποικίλο Όρος, στη Θέση “Παλαιά Πεδία Βολής”. Χορηγός της Πρωτοβουλίας η COSMOTEΜεγάλη η συμμετοχή των μαθητών από σχολεία της Δυτικής Αθήνας

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε η δενδροφύτευση που διοργάνωσε ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας στο Ποικίλο Όρος, στην περιοχή “Παλαιά Πεδία Βολής” (Πετρούπολη-Περιστέρι), την Τρίτη 23 Μαρτίου, ξεκινώντας από τις 9.30 πμ.
Η δενδροφύτευση έγινε σε συνεργασία με τους Δήμους – μέλη του ΑΣΔΑ, μαθητές και εκπαιδευτικούς από σχολεία της περιοχής μας.
Οικονομικός χορηγός της πρωτοβουλίας και των συνοδευτικών παρεμβάσεων (μεταξύ των οποίων ήταν η έκδοση δυο ενημερωτικών εντύπων για τη χλωρίδα και την πανίδα του Ποικίλου Όρους και για τα αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής) ήταν η COSMOTE.
Τα συνεργεία του ΑΣΔΑ που πραγματοποιούσαν αναγκαίες τεχνικές εργασίες και προμήθευαν με φυτά και εργαλεία τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και άλλους εθελοντές, συντόνιζε ο Αντιπρόεδρος κ. Θεόδωρος Αρβανίτης. Μεταξύ των εθελοντών ήταν και ο πολυ-Ολυμπιονίκης αθλητής της Ελληνικής άρσης βαρών κ. Πύρρος Δήμας.
Ας σημειωθεί ότι ο ΑΣΔΑ και οι Δήμοι- μέλη του είχαν πραγματοποιήσει δενδροφύτευση στην ίδια περιοχή και πριν ενάμιση μήνα. Γιατί με συνεχείς προσπάθειες και τη συμμετοχή των εθελοντών το Ποικίλο Όρος- Όρος Αιγάλεω μπορεί να πρασινίσει ακόμα περισσότερο!
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.