Νέα για το Περιβάλλον

Δενδροφυτεύσεις στο Ποικίλο Όρος & Όρος Αιγάλεω από τον ΑΣΔΑ σε συνεργασία με σχολεία της Δυτικής ΑθήναςΟ ΑΣΔΑ συνεχίζοντας τις μόνιμες δράσεις του με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των νέων της Δυτικής Αθήνας αλλά και την περιβαλλοντική προστασία και αναβάθμιση του Ποικίλου Όρους και Όρους Αιγάλεω, οργανώνει και φέτος, από 4/3/2014 έως 19/3/2014, πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων με τη συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία της Δυτικής Αθήνας.
Οι μαθητές χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το βουνό, να ενημερωθούν από τους ειδικούς επιστήμονες του ΑΣΔΑ, να γνωρίσουν και να εκτιμήσουν την περιβαλλοντική αξία και ομορφιά της περιοχής μας και να συμμετάσχουν ενεργά στο πρόγραμμα για την αναβάθμιση του Ποικίλου Όρους και Όρους Αιγάλεω φυτεύοντας το δικό τους δέντρο και μαθαίνοντας για το πώς πρέπει να φροντίζουμε και να προστατεύουμε το δάσος.
Με αφορμή την δράση αυτή ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ κ. Ανδρέας Μποζίκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αποτελεί καθήκον και ευθύνη μας από τη μια η προστασία του περιβαλλοντικού πλούτου της Δυτικής Αθήνας και από την άλλη η συμμετοχή, η ανάδειξη, η γνώση και η παρακαταθήκη απέναντι στην νέα γενιά. Μάθημα ζωής συνιστούν για μας, οι ευαισθησίες της σχολικής κοινότητας ενώ η ενίσχυση της περιβαλλοντικής αγωγής είναι υποχρέωσή μας. Πιστεύουμε στη διαδραστική εκπαίδευση μέσα από τη Φύση και με όλες μας τις δυνάμεις, τη στηρίζουμε και την αναδεικνύουμε»
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.