Νέα για το Περιβάλλον

Δενδροφυτεύσεις στο Ποικίλο Όρος και στην Αφαία Σκαραμαγκά από τον ΑΣΔΑ σε Συνεργασία με Σχολεία της Δυτικής ΑθήναςΣε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του ΑΣΔΑ που υλοποιείται σε συνεργασία με σχολεία της Δυτικής Αθήνας.
Στο πλαίσιο της φυτευτικής περιόδου έχουν διανοιχθεί 1.000 λάκκοι φύτευσης στη θέση Παλαιά πεδία Βολής στο Ποικίλο Όρος και έχει ξεκινήσει η φύτευση τους από εργατικό προσωπικό του Συνδέσμου. Ένα τμήμα των φυτεύσεων θα γίνει με την συνδρομή μαθητών του Εκπαιδευτηρίου «Σ. ΑΥΓΟΥΛΕΑ – ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ».
Παράλληλα θα γίνει μερική δενδροφύτευση της δασικής θέσης “ΑΦΑΙΑΣ” στο Σκαραμαγκά, όπου μια σημαντική έκταση της περιοχής (περίπου 600 λακκούβες) θα φυτευτεί και να υιοθετηθεί από το 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου.
Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί τον Απρίλιο και το Μάιο με τους δασικούς περιπάτους – ξεναγήσεις των περιβαλλοντικών ομάδων των σχολείων της Δυτικής Αθήνας σε εύκολα και επισκέψιμα σημεία του Ποικίλου Όρους – Όρους Αιγάλεω, των οποίων η μεταφορά θα γίνει από τον ΑΣΔΑ.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.