Νέα

Αποφάσεις για Ποικίλο Όρος και Στρατόπεδα από τον Α.Σ.Δ.Α.Στις 11/4 συνεδριάζει το Δ.Σ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας συγκαλεί την επόμενη Δευτέρα 11 Απριλίου, ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Παναγιώτης Μπιτούνης.
Το συγκεκριμένο Δ.Σ. του Α.Σ.Δ.Α. προσλαμβάνει κρίσιμα χαρακτηριστικά καθώς αναμένεται να συζητήσει μεταξύ των άλλων τα ζητήματα του Ποικίλου Όρους και των Στρατοπέδων Χαϊδαρίου όπως επίσης και το πρόβλημα των καθυστερούμενων οφειλών του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. προς τον Α.Σ.Δ.Α.
Σε ότι αφορά το Όρος Αιγάλεω – Ποικίλο, το Δ.Σ. του Α.Σ.Δ.Α. θα εξετάσει την κατάσταση έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα, με την ένταση των προκλητικών διεκδικήσεων του Ιερού Ναού Λαμίας “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” και θα λάβει αποφάσεις για τον συντονισμό του αγώνα όλων των εμπλεκομένων φορέων και των κατοίκων, με στόχο την υπεράσπιση του βουνού από τους, κάθε λογής, καταπατητές.
Τα Στρατόπεδα του Χαϊδαρίου είναι, επίσης, ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του επερχόμενου Δ.Σ. του Α.Σ.Δ.Α. Μετά την συντονισμένη αντίδραση του Α.Σ.Δ.Α. των Δήμων, των Φορέων και των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας, που υποχρέωσαν την κυβέρνηση σε υπαναχώρηση ματαιώνοντας τα σχέδια για την οικοπεδοποίηση και τσιμεντοποίηση του χώρου, το Δ.Σ. του Α.Σ.Δ.Α. θα συζητήσει για την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων και πρωτοβουλιών ώστε να υλοποιηθούν οι προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ και προσωπικά του Πρωθυπουργού κ. Κ.Καραμανλή για παραχώρηση του χώρου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και διαμόρφωση του σε χώρο πρασίνου, άθλησης, αναψυχής και πολιτισμού.
Τέλος, το Δ.Σ. του Α.Σ.Δ.Α. θα αποφασίσει για τον χαρακτήρα που θα λάβει η αντίδρασή του έναντι του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. το οποίο καθυστερεί την εκταμίευση οφειλόμενων πιστώσεων ύψους 8 εκ. € που απορρέουν από Προγραμματικές Σύμβασεις που ο Α.Σ.Δ.Α. έχει υπογράψει με το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. αλλά και από εγκεκριμένες πιστώσεις, προερχόμενες από ειδικά προγράμματα με αφορμή την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.