Νέα

Αποτελέσματα “2ης Αθλητικής Συνάντησης Δημοτών Δυτικής Αθήνας”Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 2 Ιουνίου, η 2η Αθλητική Συνάντηση Δημοτών Δυτικής Αθήνας στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Δυτικής Αθήνας.
Πρόκειται για το μαζικότερο διαδημοτικό αθλητικό γεγονός που λαμβάνει χώρα στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας με τη συνεργασία του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), των δήμων της Δυτικής Αθήνας, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) και του Προγράμματος Ολυμπιακής Παιδείας της Γ’ Αθήνας. Στα φετινά δρώμενα συμμετείχαν οι εννέα δήμοι της Δυτικής Αθήνας (Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Ζεφυρίου, Ιλίου, Καματερού, Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου), καθώς και οι δήμοι Ελευσίνας, Μεγάρων και Νέας Περάμου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η οποία φέτος ήταν αφιερωμένη στον Εθελοντισμό, παρουσιάστηκαν αθλήματα συμμετοχής όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, τένις, μπάντμιτον, μπειζμπολ, αγώνας δρόμου κ.α., καθώς και αθλήματα επίδειξης όπως ρυθμική και ενόργανη γυμναστική, μαζορέτες, γυμναστική τρίτης ηλικίας, αεροβική, ξιφασκία κ.α..
Άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, κατέκλυσαν το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης παίρνοντας μέρος σε αυτήν την μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Πρωταγωνιστές ωστόσο, της εκδήλωσης αναδείχθηκαν τα παιδιά που συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε όλα τα γνωστά αθλήματα, ενώ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αλλά και να πάρουν μέρος σε αθλήματα που προς το παρόν δεν είναι τόσο διαδεδομένα στην χώρα μας.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Έξαρχος, ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ κ. Παναγιώτης Μπιτούνης καθώς και οι δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας.
Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ κ. Παναγιώτης Μπιτούνης στην ομιλία του ανάμεσα στα άλλα τόνισε και τα εξής: “Όπως όλοι γνωρίζετε, η 2η Αθλητική Συνάντηση Δημοτών Δυτικής Αθήνας είναι φέτος αφιερωμένη στον Εθελοντισμό, μια λέξη που για τον τόπο μας, τουλάχιστον, εδώ και χρόνια έχει αποκτήσει ένα σημαντικό ειδικό βάρος. Ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής ΑΘήνας δραστηριοποιήθηκε πολύ νωρίς προς την κατεύθυνση της δημιουργίας του Εθελοντικού Κινήματος Πολιτών της Δυτικής Αθήνας που σαν σκοπό έχει τη διαφύλαξη του όρους Αιγάλεω- Ποικίλο από τις πυρκαγιές κατά τους θερινούς μήνες. Με αυτό το πρώτο πείραμα η Δυτική Αθήνα απέδειξε πως διαθέτει τα εξής δύο σημαντικά χαρακτηριστικά: αφενός πως διαθέτει “Κουλτούρα Εθελοντισμού”, αφετέρου πως οι κάτοικοί της έχουν συνειδητοποιήσει απόλυτα ότι η διαχείριση των κινδύνων δεν εναπόκειται μόνο στην ευθύνη των φορέων αλλά προκύπτει μέσα από την συνδρομή περισσοτέρων ομάδων αλλά και μονάδων που λειτουργούν συντονισμένα. Και τα αυτά δύο στοιχεία αποτελούν παράλληλα δείγματα κοινωνικής υγείας και κοινωνικής δυναμικής.”
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.