Νέα

Αντίδραση του Α.Σ.Δ.Α. για τη Μεταφορά των Κεραιών στο Όρος ΑιγάλεωΟ Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας και οι δήμοι μέλη του εκφράζουν την έντονη αντίδραση τους απέναντι στο ενδεχόμενο μεταφοράς των κεραιών στο όρος Αιγάλεω.
Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ Παναγιώτης Μπιτούνης από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η πρόθεση του Υπουργείου και ειδικότερα στις 28 Δεκεμβρίου 2000, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών στην οποία γνωστοποίησε την αντίθεση του ΑΣΔΑ και των δήμων μελών απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Στην επιστολή αυτή ανέφερε τα εξής:
"Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μίας ακόμα διαδικασίας υποβάθμισης του περιβάλλοντος της Δυτικής Αθήνας, με μεταφορά οχλουσών δραστηριοτήτων από "προνομιούχες" περιοχές του Λεκανοπεδίου. Συγκεκριμένα πληροφορηθήκαμε ότι σχεδιάζετε η μεταφορά των κεραιών από τον Υμηττό στο Ποικίλο Όρος – Όρος Αιγάλεω. Και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει καμία συνεννόηση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που προσπαθεί εδώ και χρόνια να αναβαθμίσει τη Δυτική Αθήνα.
Η τυχόν δημιουργία πάρκου κεραιών κοντά στα σπίτια της Δυτικής Αθήνας, χωρίς τη λήψη οποιουδήποτε προστατευτικού μέτρου, γνωρίζετε πολύ καλά ότι θα επιβαρύνει και άλλο το ήδη μολυσμένο περιβάλλον της περιοχής μας.
Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η αναβάθμιση άλλων περιοχών περνά μέσα από τι δικιά μας υποβάθμιση. Πρέπει πια να σταματήσει αυτή η πολιτική συγκέντρωσης των οχλουσών χρήσεων στη Δυτική Αθήνας, λες και εκεί κατοικούν δεύτερης κατηγορίας πολίτες. Θα αντιδράσουμε με κάθε δυνατό τρόπο ώστε να μην περάσει μία ακόμα αδικία σε βάρος των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας."
Λόγω του ότι η επιστολή αυτή δεν έτυχε καμίας απάντησης ο Σύνδεσμος επανέρχεται σήμερα με νέο έγγραφο στο οποίο εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία του επιπλέον για το γεγονός ότι παρότι από τον Αύγουστο του 2000 προβλέπεται από την νομοθεσία (ΦΕΚ 994/9-8-2000) η δημιουργία Πάρκου Κεραιών στην Πάρνηθα εντούτοις ως τώρα δεν έχει γίνει καμία από τις απαραίτητες μελέτες του άρθρου 1 του ανωτέρω ΦΕΚ, πόσο μάλλον για το Όρος Αιγάλεω και το Ποικίλο Όρος, όπου καν δεν υφίσταται νομοθετικό πλαίσιο για την χωροθέτηση και εγκατάσταση των κεραιών.
Οι μελέτες που ειδικότερα απαιτούνται και δεν έχουν ακόμη εκπονηθεί είναι οι εξής:
α) Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Η υποβολή και έγκριση της θα γίνει από το ΥΠΕΧΩΔΕ.
β) Μελέτη ραδιοεκπομπών του πάρκου σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Η υποβολή και έγκριση της θα γίνει από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας
γ) Μελέτη εκπεμπόμενων ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών για κάθε νέα κεραία που πρόκειται να εγκατασταθεί στο εν λόγω πάρκο κεραιών, η οποία λαμβάνει υπόψη της την επιβάρυνση από τις άλλες κεραίες του πάρκου. Η υποβολή και έγκριση της θα γίνει από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Απαιτούμε να ενημερωθούμε άμεσα για τις προθέσεις του Υπουργείου σχετικά με το φλέγον για εμάς θέμα.
Εμμένουμε στην αντίθεση μας απέναντι στο ενδεχόμενο μεταφοράς των κεραιών στο όρος Αιγάλεω.

© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.