Νέα

Έκανε Πίσω ο κ. Παναγιωτόπουλος για τα Στρατόπεδα ΧαιδαρίουΑ.Σ.Δ.Α ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ένα βήμα πίσω έκανε η κυβέρνηση, με την υπόσχεση – δέσμευση του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Παναγιωτόπουλου ότι ” κανένα σχέδιο για την ανέγερση κατοικιών από τον Ο.Ε.Κ στο χώρο των Στρατοπέδων Χαϊδαρίου δεν πρόκειται να υλοποιηθεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”.
Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α κ. Παναγιώτης Μπιτούνης, σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τους Δημάρχους της Δυτικής Αθήνας, σήμερα το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο.
Ο κ. Παναγιώτης Μπιτούνης συμπλήρωσε πάντως ότι η καθολική αντίσταση και ο αγώνας του Α.Σ.Δ.Α, των Δήμων, των Φορέων και των πολιτών της Δυτικής Αθήνας έφερε ένα πρώτο αποτέλεσμα, χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την δέσμευση του κ. Παναγιωτόπουλου αλλά δήλωσε με έμφαση πως ο αγώνας όχι μόνο δε σταματά αλλά θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση για να αποδοθεί ο χώρος στον λαό της Δυτικής Αθήνας μαζί με τους αναγκαίους πόρους, ώστε να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου, άθλησης, αναψυχής, πολιτισμού και ανάδειξης της ιστορικής μνήμης, σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού.
Ο κ.Μπιτούνης πρόσθεσε ότι ο Α.Σ.Δ.Α και οι Δήμοι της περιοχής δεν επαναπαύονται, περιμένουν και έχουν ζητήσει ραντεβού με τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των κομμάτων, ζητούν να δεσμευθεί ο ίδιος ο κ. Καραμανλής, ενώ σημείωσε ότι έτσι κι αλλιώς, το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο (Ν.2745/1999) προϋποθέτει τη σύμφωνη πρόταση της Αυτοδιοίκησης.
Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α κ. Μπιτούνης, ενημέρωσε τους εκπροσώπους του τύπου ότι ο Α.Σ.Δ.Α θα προχωρήσει σύντομα σε σύνταξη ολοκληρωμένης μελέτης ήπιων μορφών αξιοποίησης των χώρων του Στρατοπέδου και προανήγγειλε τη διεξαγωγή του 2ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου του Α.Σ.Δ.Α το Φεβρουάριο του 2005.
Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Χαϊδαρίου κ. Κ. Ντηνιακός, Αιγάλεω κ. Δ. Καλογερόπουλος, Πετρούπολης κ. Σ. Βλάχος, Περιστερίου κ. Α. Παχατουρίδης, Ζεφυρίου κ. Κ. Παπαχρήστου, ο Αντιπρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α κ. Χ. Πετρόπουλος και η Αντινομάρχης Αθηνών κ. Μ. Ζερβάκη.
Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Ντηνιακός χαρακτήρισε το θέμα των Στρατοπέδων υπερτοπικό, τόνισε την ιστορική αξία του χώρου, δηλώνοντας την πρόθεση του Δήμου για την κατασκευή Μνημείου Εθνικής Αντίστασης, ενώ αναφερόμενος στο “Αττικό” Νοσοκομείο ζήτησε τη γρήγορη επάνδρωσή του με το αναγκαίο προσωπικό και απαίτησε την λειτουργία ενός ανοιχτού και προσβάσιμου, σ΄ όλους τους πολίτες, Νοσοκομείου.
Ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Καλογερόπουλος τόνισε ότι ο Α.Σ.Δ.Α και όλοι οι Δήμοι είναι ενωμένοι σαν μια γροθιά και κάθετα αντίθετοι σε όποια απόπειρα υποβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών και επισήμανε την απόσταση που πολλές φορές υπάρχει, ανάμεσα στις προεκλογικές υποσχέσεις και τις μετεκλογικές πράξεις των, κατά καιρούς, κυβερνητικών κομμάτων.
Ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Κουκουβίνος μίλησε για τη συμβολή του Α.Σ.Δ.Α ώστε να μην θεωρείται πλέον η Δυτική Αθήνα “γκέτο”, και ζήτησε να υπάρξει χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης και του Στρατοπέδου 301 που βρίσκεται στα όρια Αγ. Αναργύρων – Ιλίου. “Είτε το θέλουν είτε όχι οι όποιες εξουσίες, η ανάπτυξη θα περάσει μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση” τόνισε ο κ. Κουκουβίνος.
Ο Δήμαρχος Πετρούπολης κ. Βλάχος τόνισε ότι ο αυτοδιοικητικός λόγος ενώνει όλους πέρα από κομματικές εντάξεις και ιδεολογικές τοποθετήσεις, τόνισε ότι ο λαός της Πετρούπολης δεν θα επιτρέψει την απόθεση της λάσπης της Ψυττάλειας στην χωματερή των Άνω Λιοσίων και χαρακτήρισε μεγάλα και οργανωμένα τα οικονομικά συμφέροντα καταπατητών που βρίσκονται πίσω από την Μονή Λαμίας, που διεκδικεί εκτάσεις στο Ποικίλο Όρος και 30 πλατείες στο Περιστέρι, χωρίς να της ανήκουν.
Ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Παχατουρίδης τόνισε ότι το μόνο τσιμέντο που θα επιτραπεί να πέσει στα Στρατόπεδα Χαϊδαρίου είναι το τσιμέντο για την στήριξη της ταμπέλας που θα γράφει: “Χώρος αναψυχής και περιπάτου” ενώ χαρακτήρισε το “Αττικό” Νοσοκομείο ως Νοσοκομείο “V.I.P” , τονίζοντας πως δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση με την ελίτ των Πανεπιστημιακών γιατρών.
Ο Δήμαρχος Ζεφυρίου κ. Παπαχρήστου ζήτησε τη συμπαράταξη όλων των Δήμων και του Α.Σ.Δ.Α, ώστε να μπορέσει το Ζεφύρι να βγει από το καθεστώς της τεράστιας υποβάθμισης που το χαρακτηρίζει, με την υλοποίηση όλων των αναγκαίων έργων υποδομής.
Τέλος, η Αντινομάρχης Αθήνας κ. Ζερβάκη μετέφερε μήνυμα αλληλεγγύης του Νομάρχη Αθηνών κ. Γ. Σγουρού, τόνισε ότι αναμένεται το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας και η Ε.Ν.Α.Ε να λάβουν αντίστοιχες αποφάσεις για τα Στρατόπεδα και πρότεινε τη συνδιοργάνωση κοινών εκδηλώσεων και ημερίδων για υπερτοπικής σημασίας θέματα, όπως τα Στρατόπεδα Χαϊδαρίου ή ο Ελαιώνας.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.