Νέα

Έγινε και ΑυτόΑθώος κρίθηκε ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), προχθές, 6 Φεβρουαρίου, από το Γ΄ Μονομελές Πλημ/κείο Αθηνών για την κατηγορία της καταπάτησης δημόσιας έκτασης στο Ποικίλο. Ειδικότερα το Δασαρχείο Αιγάλεω είχε μηνύσει τον κ. Μπιτούνη με το αιτιολογικό ότι τα συνεργεία του ΑΣΔΑ ύψωσαν κεραία στη θέση "Ασπρα Χώματα" του όρους Αιγάλεω-Ποικίλο με σκοπό την καταπάτηση.
Το δικαστήριο άκουσε έκπληκτο τον Πρόεδρο του ΑΣΔΑ να εξηγεί ότι η κατασκευή ήταν μέρος του συστήματος πυροπροστασίας του όρους, γεγονός που, κατά πάσα πιθανότητα, γνώριζε και μηνύτρια αρχή. Μετά και την αναφορά στα όσα έργα έχουν γίνει μέχρι σήμερα από το Σύνδεσμο με σκοπό τη διαφύλαξη, την αναβάθμιση και τη δενδροφύτευση του βουνού, ο πρόεδρος αντί … ετυμηγορίας, σημαντικού για την Δυτική Αθήνα ορεινού όγκου.
Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ δήλωσε σχετικά: "Οφείλω να καταγγείλω τη Δασική Υπηρεσία για την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζει χρόνια τώρα τα προβλήματα του όρους Αιγάλεω- Ποικίλο. Εμείς παρά το κυνηγητό που μας εξαπολύει κάθε φορά για τις παρεμβάσεις που αφορούν στην προστασία του βουνού, κάναμε δενδροφυτεύσεις, το καθαρίσαμε από τα μπάζα και αποτρέψαμε τις πυρκαγιές. Το Ποικίλο έχει καταστραφεί αρκετές φορές στο παρελθόν από τις φωτιές. Τα δύο τελευταία χρόνια όμως, κατορθώσαμε να το περιφρουρήσουμε με επιτυχία, με αποτέλεσμα να μην χαθεί ούτε ένα δέντρο. Αντίθετα η Δασική Υπηρεσία παραβλέπει ένα σωρό παρανομίες από παράνομες βοσκές, παράνομες κεραίες, παράνομες εγκαταστάσεις, μέχρι και παράνομα σπίτια! Καταγγέλλουμε τον μεροληπτικό τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζει τον ΑΣΔΑ ο οποίος παλεύει για την οικολογική ανασυγκρότηση του Ποικίλου και μόνον."
Δενδροφυτεύσεων συνέχεια
Εν τω μεταξύ συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς το πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων στο όρος Αιγάλεω- Ποικίλο που υλοποιεί ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) σε συνεργασία με τα σχολεία της περιοχής.
Ειδικότερα από τα μέσα Ιανουαρίου, οπότε και ξεκίνησε ο νέος
κύκλος του προγράμματος, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 5 δενδροφυτεύσεις στις θέσεις "Παλαιά Πεδία Βολής" και "Θεαθήναι", ενώ τα σχολεία που έλαβαν μέρος σε αυτές είναι τα εξής: 13ο Λύκειο Περιστερίου, 1ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας, 11ο Γυμνάσιο Ιλίου, 20ο Γυμνάσιο Περιστερίου, 2ο Λύκειο Καματερού.
Εξάλλου, μέχρι το τέλος Μαρτίου έχουν προγραμματιστεί ακόμη 12 δενδροφυτεύσεις στις οποίες θα συμμετάσχουν τα εξής σχολεία:
13-2-2002: 1ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου, 14-2-2002: 10ο Λύκειο Περιστερίου, 20-2-2002: 11ο Γυμνάσιο Περιστερίου, 21-2-2002: 3 Γυμνάσιο Ιλίου, 6-3-2002: 10 Γυμνάσιο Ιλίου και 3ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου, 13-3-2002: 6ο Γυμνάσιο Πετρούπολης, 14-3-2002: 12ο Δημοτικό Περιστερίου, 20-3-2002: 3ο Γυμνάσιο Αιγάλεω, 21-3-2002: 5ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου, 27-3-2002: 4ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων, 28-3-2002 4ο Γυμνάσιο Πετρούπολης.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.