Νέα για το Περιβάλλον

Άμεση Κατάσβεση Πυρκαγιών σε Σχιστό και Μονή ΔαφνίουΣε εγρήγορση ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Α.Σ.Δ.Α.

Στην άμεση και αποτελεσματική κατάσβεση δύο ακόμη πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στα όρια του Δήμου Χαϊδαρίου στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου συνέβαλε ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Α.Σ.Δ.Α.
Συγκεκριμένα, πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στις 23 Σεπτεμβρίου στη θέση «Μονή Δαφνίου» και στις 24 Σεπτεμβρίου στο Σχιστό Σκαρμαγκά. Και στις δύο περιπτώσεις υπάλληλοι από το εποχιακό προσωπικό ταυ Α.Σ.Δ.Α. που είναι επιφορτισμένο με τη φύλαξη και προστασία του Ποικίλου Όρους, εντόπισαν αμέσως τις φωτιές από τα πυροφυλάκια του Α.Σ.Δ.Α. στην Καψαλώνα και τον Προφήτη Ηλία, ενημερώνοντας άμεσα το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Α.Σ.Δ.Α. αλλά και την Πυροσβεστική Υπηρεσία με αποτέλεσμα οι φωτιές να κατασβεστούν εν τη γενέσει τους.
Ειδικότερα, στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά, στη Μονή Δαφνίου, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, κατέφθασαν άμεσα τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα καθώς και υδροφόρες από το Δήμο Χαϊδαρίου και τον Α.Σ.Δ.Α., ενώ παρών ήταν και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Α.Σ.Δ.Α. κ. Μ Παντελάκης.
Στη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή «Σχιστό Σκαρμαγκά» την επόμενη μέρα κατέφθασαν άμεσα έξι πυροσβεστικά οχήματα καθώς επίσης και οι υδροφόρες του Δήμου Χαϊδαρίου και του Α.Σ.Δ.Α., ενώ ο Διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας του Α.Σ.Δ.Α. κ. Μ. Παντελάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον Διοικητή της αρμόδιας Πυροσβεστικής υπηρεσίας κ. Βελλή όσο και με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαϊδαρίου κ. Κεντρή.
Σημειώνεται, ότι και στις δύο περιπτώσεις κάηκαν συνολικά δύο στρέμματα με ξερόχορτα. Ο ακαριαίος έλεγχος των δύο πυρκαγιών οφείλεται, όπως τονίζει σε δήλωση του ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Λάμπρος Μίχος, «όχι μόνο στην κινητοποίηση του Α.Σ.Δ.Α. και του Δήμου Χαϊδαρίου καθώς και στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής αλλά και στην προληπτική δράση του Α.Σ.Δ.Α., δεδομένου ότι το Τμήμα Πρασίνου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Συνδέσμου είχε προχωρήσει έγκαιρα και συστηματικά στην ετήσια αποψίλωση των συγκεκριμένων περιοχών».
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.