Νέα για το Περιβάλλον

Άμεσα Αποτελέσματα Έφερε η Συνεργασία του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον ΑΣΔΑΣυνελήφθη 28χρονος ως υπεύθυνος για σειρά εμπρησμών στο Ποικίλο Όρος

Συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και με θέμα την αντιμετώπιση των εμπρηστών στο Ποικίλο Όρος – Όρος Αιγάλεω πραγματοποίησαν την Παρασκευή 4 Ιουνίου, ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ και Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και ο Γεν. Γραμματέας του ΑΣΔΑ Παναγιώτης Μπιτούνης. Στη συνάντηση με τον Υπουργό συμμετείχαν ο κ. Γεώργιος Χονδροματίδης, Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού, Υποστράτηγος Παναγιώτης Βελής, ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αττικής και ο Ταξίαρχος Ευάγγελος Βενάρδος, Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αθήνας – Αττικής.
Στη συνάντηση εκφράστηκε η ανησυχία της Αυτοδιοίκησης για τις συνεχείς πυρκαγιές που εκδηλώνονται το τελευταίο διάστημα σε συγκεκριμένη περιοχή του Ποικίλου Όρους και ζητήθηκε η στενή συνεργασία του Υπουργείου με τον ΑΣΔΑ και τους Δήμους για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των εμπρηστών.
Ακολούθησαν συντονισμένες και αποτελεσματικές προσπάθειες όλων των φορέων, μετά από τις οποίες συνελήφθη και κρατείται ο 28χρονος Κ.Σ., κατηγορούμενος για εμπρησμό από πρόθεση. Σύμφωνα με τις κατηγορίες ο Κ.Σ. είχε βάλει 7 φωτιές στην ίδια περιοχή του Ποικίλου Όρους.
Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ και Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης δήλωσε ότι: «Η επιτυχία αυτή αποδεικνύει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Υπουργού κ. Χρυσοχοϊδη και την άμεση αντίδραση των υπηρεσιών του, του ΑΣΔΑ και των Δήμων της περιοχής μας, που συνεχώς και αθόρυβα προσπαθούν να δενδροφυτεύσουν και να προστατεύσουν με κάθε τρόπο το Ποικίλο Όρος – Όρος Αιγάλεω. Το Ποικίλο Όρος είναι πηγή ζωής για τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας αλλά και ολόκληρου του Λεκανοπέδιου. Σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από όλους τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής, αλλά επίσης χρειάζεται και τη βοήθεια όλων αυτών που σε κάθε περίπτωση «βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος». Η αποτελεσματική και έγκαιρη αντιμετώπιση αυτής της απειλής που εκδηλώθηκε για το Ποικίλο Όρος, τυχαίνει να συμπίπτει χρονικά με τις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Δράσης για το Περιβάλλον, που διοργανώνουν ο ΑΣΔΑ και οι Δήμοι. Και έτσι επιβεβαιώνει στην πράξη το μήνυμα των εκδηλώσεων και παρεμβάσεών μας, ότι με κάθε τρόπο θα προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Ας συνεργαστούμε όλοι για να υπερασπιστούμε το Ποικίλο Όρος από ασυνείδητους και εγκληματίες, που δεν αντέχουν να βλέπουν το βουνό να πρασινίζει»
Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης δήλωσε: «Συγχαίρω τον Υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη για την άμεση αντίδραση των Υπηρεσιών του Υπουργείου και την αποτελεσματική συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που απέφερε τη σύλληψη του εμπρηστή. Η προστασία του Ποικίλου Όρους από κάθε είδους απειλή, από τους καταπατητές μέχρι τις πυρκαγιές, είναι σταθερά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και των προσπαθειών μας».
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.